A szolgáltatás megismertetése a célcsoport körében - Konferencia

1. alkalom 2019.06.28.

 

 

A szolgáltatások megismertetése céljából szervezett konferencián a résztvevők a bemutatott prezentációkon keresztül láthatták a kidolgozott módszertanokat és azok gyakorlatba átültetett alkalmazásait, hasznosulását. A konferencián Hegyesi Károly igazgató is tartott előadást, amelyben bemutatta az iskolát, az oktató-nevelő munkát és a pályázat keretin belül megvalósult programokat.
Bemutatták, hogy az informális és nem formális tanulási lehetőségek gyakorlati példáit az iskolaújság szerkesztésében részt vevő diákság is tapasztalhatta. Kooperatív és egyéni munkában végezték tevékenységeiket az iskolaújság szerkesztői. Bemutatásra kerültek a kialakított olvasókörök és céljaik, a tevékenységeik, az érintett témák és az idegen nyelvű könyvek feldolgozásának folyamata és az elért eredmények a tanulók körében. A LEGO matematika és LEGO programozásról szóló előadások ismertették mindenkivel, hogy ezek a foglalkozások nagyon hasznosak, sokat tanulhatnak segítségével a gyerekek. Például a ego segítséget nyújt a nehezebb matematikai műveletek megértésben majd a gyakorlásban is.

 

2. alkalom 2019.12.14.

 

 

A szolgáltatások megismertetése céljából szervezett konferencia 2. alkalmán a résztvevők a bemutatott prezentációkon keresztül láthatták a kidolgozott módszertanokat és azok gyakorlatba átültetett alkalmazásait, hasznosulását. A módszertanokat kidolgozó és alkalmazó pedagógusok egymást követve mutatták be az elért eredményeket: a református intézményrendszer előtt álló kihívásokat az új NAT bevezetésének tükrében Ábrám Tibor mutatta be. őt követte Tyukodi Erika, aki a pályázatot összefoglalóan mutatta be. Hegyesi Károly az informális tanulási lehetőségek kialakítását ismertette az intézményben. Kojsza Péter az általa vezetett iskolarádiót mutatta be. Farkas Lászlóné tolmácsolásában az iskolaújság működésébe nyertek bepillantást a résztvevők. Az ebédet követően Horváth Ferenc a robotikáról tartott előadást, majd Stoll-Kozma Ildikó ismertette a lege-matematika alkalmazási lehetőségeit, végül pedig szekciófoglalkozások zárták a konferenciát. A konferencián az eddigiekben szerzett tapasztalatokat megoszthatták egymással a résztvevők.